Met de fluisterstille Elektrische Kolonie Express ontdekt u het verhaal van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid. Een tocht van ongeveer 1,5 uur over zandpaden en door de bossen van de vrije koloniën onder leiding van een ervaren gids. De Kolonie Express is elektrisch aangedreven en daardoor fluisterstil. Met aanhanger erbij kunnen er maximaal 14 personen in (er kan ook iemand in een rolstoel mee!). De Kolonie Express vertrekt van het oude postkantoor in het centrum van Frederiksoord. De tocht komt langs de monumenten in Fredriksoord en omgeving en vertelt het verhaal van 200 jaar geschiedenis van de vrije koloniën van Weldadigheid.
De tocht is uitstekend te combineren met koffie & gebak, een lunch en/of een bezoek aan het Kolonie Museum. Informeer gerust naar de mogelijkheden om dit uitje op uw wensen af te stemmen.

Prijzen

  • € 15,00 bij 5 personen of meer €12,50 per persoon (anders €15,- pp) ook in combinatie met koffie en/of lunch

Wanneer

  • Elke zaterdag en donderdag t/m 31 december 2023 11.00 - 17.00 uur
  • Ontdekkingstocht alleen mogelijk door te reserveren. Het Huygens Huys is van woensdag t/m zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur. Van april t/m oktober ook op zondag open van 12.00-17.00 uur Tegen een kleine meerprijs kunt u tijdens deze tocht ook een bezoek brengen aan het Kolonieschooltje en Koloniehuisje. Voor groepen kunt u in principe voor elke dag en elk tijdstip een afspraak maken. Neem vooral even contact met ons op.