Fiets door de natuur en volg de voetsporen van de kolonisten die in de Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden. Beleef dit bijzondere gebied op een sportieve en actieve manier. Volg je route door een uniek stuk Nederlandse en Belgische geschiedenis en kom onderweg langs de indrukwekkende monumenten. De prachtige natuur zorgt voor een schitterend decor. Veel fietsplezier! 

Pauperpad arrangement

Ontdek in drie dagen het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch op de fiets. Je gaat vanuit Frederiksoord naar Veenhuizen en logeert op een generaal waardige plek. Fiets van oeroud hoogveen en talrijke monumenten, naar moderne kunst en van uitgestrekte bossen naar de nog altijd tastbare herinneringen aan de Maatschappij van Weldadigheid.

  • Overnachten in een monument 
  • Genieten van weldadig eten en drinken 
  • Bezoek de musea in Frederiksoord en Veenhuizen
  • Fiets door een prachtig en uniek gebied 

Een aanrader als je zowel de Vrije- en Onvrije Koloniën wilt zien. 

Boek Pauperpad arrangement

Luistertochten

Koloniepad

Ontdek de Nederlandse Koloniën van Weldadigheid en fiets via het Koloniepad van Kolonie naar Kolonie. In Drenthe en Overijssel liggen vijf van deze bijzondere gebieden. Maak kennis met het unieke verhaal en zie talrijke monumenten. 

Je komt door het karakteristieke landschap en geniet van prachtige natuurgebieden en de Nationale Parken Weerribben-Wieden, Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. Een aanrader!

Fiets het Koloniepad (218 km lang) als fietsvakantie of rijd de etappes afzonderlijk.

Meer informatie en route
Twee fietsende mensen in Frederiksoord

Fietstransferium

Voor een actieve en heerlijke dag op pad huur je een fiets bij één van de Fietstransferia in Drenthe. Je vindt ze onder andere in Frederiksoord, Veenhuizen, Hoogersmilde en Appelscha. 

Hier kun je ook terecht voor e-bikes, e-choppers, e-bakfietsen en meer tweewielers. Het is de ideale uitvalsbasis voor een onbezorgde dag fietsplezier waar je ook je banden op kunt pompen, de accu oplaadt of even bijkomt met wat lekkers. Uiteraard krijg je de mooiste routes mee. Fietsen maar! 

Direct reserveren
Twee mensen met fiets voor museum De Proefkolonie in Frederiksoord