Het is fantastisch om het unieke gebied wandelend te verkennen. Vanuit de verschillende Koloniën van Weldadigheid leiden de prachtigste routes je de weg. Ervaar de bijzondere geschiedenis van 200 jaar geleden en zie de monumenten van heel dichtbij. Of trek eropuit in de natuur en ontdek de geuren en kleuren van het seizoen. 

Monumentenroute Frederiksoord en Wilhelminaoord

Niets missen? De Monumtentenroute is een 'must' voor iedereen die de bijzondere geschiedenis van de Vrije Koloniën van Weldadigheid zelf wil ontdekken. Vanuit Frederiksoord kom je langs alle monumenten die het dorp rijk is. Verleng je tocht naar Wilhelminaoord en ontdek hier ook de indrukwekkende gebouwen en plekjes. Alle monumenten zijn voorzien van een informatiebord met uitgebreide omschrijving. Wanneer je de QR-code op dit bord scant, lees je nog meer bijzonderheden. Er gaat een wereld voor je open!

Ga naar de route

Het Koloniepad Frederiksoord en Veenhuizen

Het Koloniepad is een wandelpad tussen de twee koloniën Frederiksoord en Veenhuizen in Drenthe (Unesco Werelderfgoed). Het pad van 42 kilometer doorkruist maar liefst 3 prachtige natuurgebieden: Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Doldersummerveld en het Fochteloërveen. Van het bijzondere cultuurlandschap van de Koloniën van Weldadigheid loop je zo de authentieke en ongerepte natuur in. Geniet van ongekende vergezichten en laat je verrassen door de stilte die je hier nog ervaart!

Lees meer over het Koloniepad
Wandelen in de natuur in Drenthe