'Rechte paden en een raster van hoofd- en zijwegen, de koloniewoningen, Huis Westerbeek en het Logement. In Frederiksoord vind je nog veel sporen van de tweehonderd jaar oude geschiedenis.'

De proefkolonie

Start je ontdekkingstocht door de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord. In deze voormalige 'vrije' Kolonie zie je nog veel terug van het maatschappelijke experiment dat hier zo'n 200 jaar geleden begon. Een verscheidenheid aan monumenten en activiteiten vertellen het unieke verhaal. Ervaar het zelf! 

De highlights in Frederiksoord

Monumenten

In Frederiksoord zie je naast de rechte lanenstructuur talrijke monumenten zoals de originele kolonie- en ambtenarenhuisjes. Huis Westerbeek, het kantoor waar de Maatschappij van Weldadigheid, is hier te bewonderen. Ook is de evolutie naar grootschaliger boerderijen, zoals Hoeve Koning Willem III, goed te zien. Veel monumenten herinneren aan de vroege vormen van onderwijs. Neem een kijkje bij de Tuinbouwschool, de Bosbouwschool en in het Kolonieschooltje. 

Ontdek de monumenten

Culinair genieten

Je kunt heerlijk eten en drinken in de Koloniën van Weldadigheid. Of het nu gaat om een kop koffie met een lekker stuk taart, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner? Het is volop genieten in en rondom Frederiksoord.

Eten & Drinken