Er is in de Koloniën van Weldadigheid veel te doen! Ben je alleen, met het hele gezin of grote groep? Er zijn verschillende verrassende uitjes te beleven.

Musea

Kunst, cultuur en historie. Je vindt het in de musea die het gebied rijk is. Laat je verrassen, verwonder je en ontdek achter iedere schat een bijzonder verhaal. 

Ontdek de musea
Museum de Proefkolonie gezin

Tours & Excursies

Maak een mooie tour om niets te missen van het unieke verhaal. Volg de gids of doe een luistertocht. Ga op Audiotour, neem de Boevenbus, Kolonietram of Kolonie-express. Eén ding is zeker je ziet plekjes die je anders niet snel zult vinden en ontdekt geheimen waarvan je het bestaan niet wist. 

Ga naar tours en excursies

Natuur

Adembenemende landschappen vind je op nog geen steenworp afstand van de Koloniën van Weldadigheid. Ga terug naar de oertijd, ontdek de wilde natuur en verwonder je over zoveel moois. De Nationale Parken en natuurgebieden in de omgeving zijn zeker een bezoek waard. Maak een heerlijke wandeling of ga met de fiets op pad. Achter elke bocht schuilt een nieuwe verrassing. 

Nationale Parken en natuurgebieden
Wandelen in de Drentse Aa

Eten & Drinken

De Koloniën van Weldadigheid hebben genoeg te bieden op culinair vlak. Wil je luxe uit eten, gezellig borrelen, de lokale keuken leren kennen of lekker buiten de deur eten met het hele gezin? Het kan allemaal. Maak een keuze uit de verschillende restaurants, eetcafés, lunchrooms en brasseries. Eet smakelijk!

De leukste restaurants
Stel wandelen voor Brouwerij Maallust