Langs de Koloniën van de Noordelijke Nederlanden

(165,0 km)

Deze autopuzzelroute brengt u vanuit Blokzijl naar Willemsoord, Wilhelminaoord en Fredriksoord in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Om vervolgens verder te rijden naar de Strafkolonie Veenhuizen. U volgt als het ware het pad dat de paupers 200 jaar geleden hebben afgelegd. Onderweg maakt u verschillende opdrachten die een bezoek aan dit unieke gebied nog leuker en interessanter maken. Deze autopuzzeltocht is een initiatief van Hoeve Morgenster in Doldersum. U vindt de uitgebreide routebeschrijving met vragen op: www.demorgenster.eu/ wat-is-er-te-doen/autotochten/autopuzzeltocht/. Ook kunt u de route downloaden door de QR Code hiernaast te scannen. Een hele fijne rit toegewenst. 

Dit ga je zien

Startpunt: Museum de Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1 a
Frederiksoord
Eindpunt: Museum de Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1 a
Frederiksoord

Beschrijving

Startpunt: Museum de Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1 a
Frederiksoord
  • Begin uw route door het scannen van de QR-code of ga via de speciale link naar de website van Hoeve Morgenster.
  • U bepaalt zelf bij welke vraag u wilt beginnen. Achter het Weldadig Rustpunt staat het nummer waar u kunt starten.
  • In deze autopuzzeltocht worden 26 multiple choice vragen gesteld over allerlei historische bezienswaardigheden die u tijdens de rit tegenkomt.
  • De antwoorden op deze vragen zijn soms eenvoudig te vinden op informatieborden die vlakbij – of tegen de gevel van – de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht.
  • Er is echter ook een aantal vragen die u niet zomaar 1-2-3- kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat u de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij de VVV of de plaatselijke bevolking
Eindpunt: Museum de Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1 a
Frederiksoord