Zakelijk

Leerzaam én leuk uitje met je collega's? Speciaal voor overheden en organisaties actief op het sociaal domein is er een 2-daagse inspiratiereis naar de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën van Weldadigheid zijn in 2021 UNESCO Werelderfgoed geworden. Het gebied en het verhaal van toen is een enorme inspiratie voor de uitdagingen die wij nu in 2023 in de maatschappij ervaren.

 

Invulling inspiratiereis

Tijdens de inspiratiereis leer én zie je alles over het gedachtengoed van Johannes van den Bosch. De oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid en deze inlandse landbouwkoloniën werden een sociaal experiment van ongekende omvang. Huisvesting, arbeid, zorg en onderwijs waren in zijn ogen de basis om de armoede in ons land te bestrijden. Hiermee legde hij de fundering voor de verzorgingsstaat. 

Check de inspiratiereis

Agrarische sector

Werk je in de agrarische sector? Dan maken we graag een inspiratiereis op maat voor jou en je collega's. Zo bezoeken we de Tuinbouwschool in Frederiksoord, waar daarvoor het Kolonieschooltje was gevestigd. En ook bekijken we Hoeve Koning Willem III, een van de eerste boerderijen waar grootschalige landbouw mogelijk werd door het samenvoegen van kleine kavels van oorspronkelijke kolonisten. Neem gerust contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn!

Neem contact op